Ik wil mijn bedrijfsovername goed regelen

Er komt een moment dat u gaat stoppen met uw bedrijf. U krijgt dan te maken met de opvolging of de overdracht van uw bedrijf. Of wellicht wilt u fuseren of uzelf inkopen in een onderneming? Wat uw situatie ook is: onze adviseurs kennen de mogelijkheden en risico's. Wij begeleiden u graag bij de bedrijfsovername. Zodat alles goed is geregeld.

Denkt u wel eens na over de toekomst van uw bedrijf? Heeft u bijvoorbeeld al een idee over de financiële, fiscale, juridische en organisatorische kanten van een bedrijfsovername?

Een bedrijfsoverdracht kost vaak veel meer tijd dan de ondernemer vooraf inschat. Het advies: begin op tijd met de voorbereiding. In sommige gevallen is het raadzaam om al vijf jaar voordat een ondernemer stopt te starten met de voorbereidingen. Onze adviseurs beschermen uw belangen én de continuïteit van uw bedrijf.

Fuseren of een bedrijf overnemen

Als u de mogelijkheid krijgt om een bedrijf over te nemen is dat een mooie kans. Bedrijfsovernames zijn vaak succesvoller dan het zelf starten van een nieuw bedrijf. Aan de andere kant vraagt een bedrijf overnemen om een grotere financiering.

MBK Adviseurs ondersteunt u graag bij alle stappen van het aankoopproces. Ook bij een fusie staan we u graag terzijde. Zodat u kunt fuseren op een manier die beide partijen profijt oplevert.

Informatie bedrijfsovername

Voor meer informatie over bedrijfsovernames kunt u ook terecht op de website Tijdig Starten met Stoppen, een samenwerking tussen MKB-Nederland en MKB Adviseurs. Hier vindt u een grote kennisbank en kunt u in vijf minuten een kosteloze verkoopscan doen.

 

Neem contact op

Bekijk Alles

Actualiteiten