MKB Adviseurs begeleidt overname Luitec B.V. door Sellon B.V.

Situatie

In 1996 is Luitec opgericht door de heer Luiten. Luitec is een industriële dienstverlener gericht op de verkoop en onderhoud van technische componenten met een vergaande specialisatie in pompen en compressoren. In de loop van de jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke speler in de markt met als specialisme de internationale luxe jachtbouw.

Vorig jaar is de heer Luiten zich gaan oriënteren op de mogelijke overdracht van zijn bedrijf. In zijn zoektocht is de heer Luiten in contact gekomen met MKB Adviseurs.

Strategische speler

Rekening houdend met de wensen en eisen van de heer Luiten werd direct na het kennismakingsgesprek duidelijk dat een strategische speler een goede overnamekandidaat zou zijn. Maar wel een die wat betreft activiteiten, cultuur en filosofie aansluit bij Luitec B.V.

Sellon B.V. ideale match

De financiële analyse toonde aan dat Luitec een gezond bedrijf is met voldoende toekomstmogelijkheden. Na het opstellen van het informatiememorandum was de volgende stap het opstarten van kennismakingsgesprekken met potentiele overnamekandidaten. Als snel werd in Sellon B.V. de ideale match gevonden. Een specialist in afdichtingen en pompen. Door het samengaan werden de afzetmarkten van beide ondernemingen vergroot.

Na afstemming tussen koper en verkoper werd de koopovereenkomst getekend. In de overeenkomst is o.a. opgenomen dat de verkoper, de heer Luiten, zich geleidelijk aan zal terugtrekken uit het bedrijf.

Per 1 september is Luitec B.V. onderdeel geworden van Sellon B.V. Hierdoor zullen Sellon en Luitec, vanuit een eigen identiteit, zich steeds meer als groep gaan profileren in de technische markt.

Luitec B.V.
Produktieweg 20
2382 PB Zoeterwoude Rijndijk
www.luitec.nl

Paul Overwater van MKB Adviseurs begeleidde het gehele overnametraject. E-mail: